12 313 ДЕКЛАРИРАХА ДОХОДИТЕ СИ. ПО 300 ДЕКЛАРАЦИИ ПРИЕМА НАП НА ДЕН

12 313 физически лица са декларирали доходите си от предходната година. От Приходната агенция отчитат активно  използване на алтернативните начини, осигурени от администрацията – чрез пощите и по интернет с електронен подпис. От деклариралите доходите си 2490 са го направили електронно, което им е позволило да намалят данъка си с 5%. Средно по 300 годишни данъчни декларации на ден приема офисът на НАП в Хасково.

НАП напомня, че 30 април е краен срок както за подаване на годишните декларации, така и за внасяне на дължимия по тях подоходен данък, който се превежда с код 11 00 00.

Също до 30 април или още три работни дни имат и самоосигуряващите се лица, които подават декларация Образец 6 „Данни за дължими вноски и данък по чл. 42 от ЗДДФЛ“. В декларация Образец 6 те отразяват сбора от дължими авансово осигурителни вноски през годината и тези, които са дължими при определянето на окончателния размер на осигурителния доход. Декларацията се подава в компетентния офис на Националната агенция за приходите по постоянен адрес.

При внасянето на окончателните осигурителни вноски за социално и здравно осигуряване, се попълват следните различни кодове за вид плащане:

  • за фонд Пенсии – 55 11 11;
  • за ДЗПО в УПФ – 58 11 11;
  • за здравно осигуряване – 56 11 11.

При попълването на платежните нареждания за окончателните осигурителни вноски задължително се посочва ЕГН на самоосигуряващото се лице, уточняват от офиса в Хасково.

Повече информация клиентите могат да получат на телефон 0700 18 700 на цената на един разговор от цялата страна.  

Инж. Албена Желязкова – консултант недвижими имоти, строителство, земеделски земи 0888 46 68 13 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук