12-МЕТРОВ ДРАКОН, ЗА КИТАЙСКАТА НОВА ГОДИНА, В ДИМИТРОВГРАД

12-метров дракон ще бъде част от атракцията, при честването на китайския празник на пролетта – нова година по лунния календар, в Димитровград. Той е изработен от плат в Китай, предоставен с подкрепата на Институт „Конфуций“, към  Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Това обясни доброволката от Китай, в Общинско предприятие „Детски и младежки център“, Гао Уей, която преподава китайски език на ученици в града.

Драконът ще бъде управляван от 12 изпълнители, от „Галаксико“, на сцената на театър „Апостол Карамитев“, където ще се проведе празникът. Такъв в региона се прави за първи път. Събитието, както писахме, ще се проведе на 22 януари. То ще започне, от 17:00 часа, с традиционна чайна церемония, калиграфия и изложба във фоайето на театъра.

Чайната церемония е традиционна за Китай и не е свързана просто с приготвянето на напитката. В нея е вплетена дългата история на родината ми. Дошлите на празника ще имат възможност и да опитат, обясни Гао Уей.

Концертната програма, на сцената на театъра, започва в 18:00 часа. Тя включва китайски танци, песни и други прояви, характерни за народната република. Ще има и много изненади за публиката.

tivibearings banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук