12 ЛЕВА НАД ДОПУСТИМИТЕ ИЗГАРЯТ ПРОЕКТИ ПО „КРАСИВА БЪЛГАРИЯ“

Красива България
контакти

Малко над 12 лв. стоят в основата за дисквалифициране на два проекта по „Красива България“, съобщи на пресконференция председателят на общинския съвет Стефан Димитров. Става дума за одобрените от съветниците проекти за ремонт на ОУ „Димитър Матевски“ в Меричлери и реконструкция на етаж от бившата болница „Марбас“. Зелена светлина получила само разработката за детската градина в Добрич.

Изпратихме писмо до управляващия орган на „Красива България“. Искахме да видим нещата, поради, които не са получили положителна оценка. Помислихме си, че ощетена е общината, защото Бургас, например, има одобрени 5 предложения. Разбира се, сравнение не може да става, тъй като общината край морето е доста по-голяма. За съжаление, получихме притеснителен отговор. Оказа се, че волно или неволно, за „Марбас“ са поискани с 5,25 лв. повече от допустимото. За училището надхвърляната сума е 7,36 лв. Това са нелепи грешки, наблегна Димитров.

Той посъветва кметът Иво Димов да назначи заместник-кмет по строителството на овакантеното от Светослав Стойков скоро място. Според него трябва да има такъв, който да отговаря на изискванията като образование – висше и най-малкото завършен строителен техникум. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук