12 кандидата на търг за 7 помещения на Бабин пазар, за 2 няма интерес

12 са кандидатите в публичния търг с явно наддаване за отдаване под наем на помещения на Бабин пазар, който се провежда днес в зала „Гроссето“ на Община Димитровград, обявен със заповед на кмета Иво Димов. Ръководи го общинска комисия, с председател заместник-кметът Светослав Стойков.

Девет са обявените помещения, за две от тях няма кандидати, поясни секретарят на комисията Теодора Стоянова, директор на общинската дирекция по общинска собственост. 4 от обявените 9 помещения са за продажба на цветя. Останалите 5 – за продажба на хляб и тестени произведения, за продажба на месо и месни произведения, за продажба на мляко и млечни продукти, за продажба на риба и рибни продукти, за кафене.

За двата цветарски магазина няма кандидати. За другите два цветарски, за помещението за хляб и за кафенето – по един кандидат, за месарския – двама, за рибния и магазина за млечни продукти – по трима. Двете цветарски помещения ще бъдат обявени на следващ търг, вероятно с търга за масите, който се очаква да бъде през следващия месец.

Решихме първо да проведем търга за помещенията, а след това за масите, които ще са доста повече. Хубаво е търговците предварително да си направят магазините и да не им създаваме дискомфорт,обясни зам.-кметът Светослав Стойков. Иначе, масите, които към момента не са докарани, за да не пречат, ще бъдат нови, а предварително потенциални продавачи са се запознали с мостри.

Що се отнася до описаните помещения, до няколко дни спечелилите търгове трябва да получат заповедите си и да сключат договорите с управлението на „Общински пазари“.След това ще имат възможност да оборудват магазините си, за да са готови да заработят, когато обновеният Бабин пазар бъде въведен в експлоатация.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук