12% в област Хасково се преброиха онлайн. Преброители започват обход

12% от населението на област Хасково се преброи електронно или 27 450 човека. Това съобщиха от отдел „Статистически изследвания“ в областния град, като уточниха, че данните са към 24:00 часа на 16 септември, включително.

Към посочения период електронно в община Хасково са се преброили 16% или 13 600 човека. В община Димитровград – 14.5% или 6550 човека. В община Свиленград – 13% или 2815 човека…

Електронното преброяване трябваше да приключи до 24,00 часа на 17 септември, но бе удължено до края на месеца.

Същевременно, преброителите започват обхода в предварително определените участъци утре, събота, 18 септември, и ще продължат до 3 октомври. Те ще минават между 8.00 и 20.00 ч. всеки ден, включително в събота, неделя и празничните дни, съобщават от Националния статистически институт (НСИ).

Задачата им е да опишат всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброят домакинствата, които не са се преброили онлайн или не възнамеряват да го направят електронно до 30 септември.

Преброителите ще разполагат с уникалните кодове на електронно преброените домакинства. Въпреки това от НСИ съветват хората да пазят кода, който са получили, след като са се преброили онлайн.

Електронното преброяване ще продължи до 30 септември, като удължаването на срока не променя графиците на преброителите. Те са инструктирани да спазват всички противоепидемични мерки и разполагат със защитни средства.

Отварят временен пункт за преброяване в Хасково

От отдел „Статистически изследвания“ – Хасково съобщават още, че в понеделник отваря временен пункт за предоставяне на информация и указване на съдействие за преброяване на лица от община Хасково. На място гражданите ще могат да се преброят електронно на лаптопи и таблети, осигурени от Статистика – Хасково, като в процеса на попълване на онлайн картата ще могат да задават въпроси и да получават съдействие от експерти. Пунктът ще се намира в сградата на Изчислителен център, бул. „България“ №152, на 6 етаж в стая 601, с работно време от 9:00-17:00 ч. в периода 20.09. – 24.09. и от 27.09. – 03.10.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук