1100 ПАЦИЕНТА ПРИЕ ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ ПРЕЗ ГОДИНАТА

контакти

Малко над 1100 пациента са били хоспитализирани през 2014 г. в Детско отделение, към МБАЛ „Света Екатерина“ – Димитровград. Приблизително толкова са били и през предходните години, съобщи завеждащият отделението д-р Роман Ризов.

Откакто поех управлението, преди 4 години, работата се увеличи с 30% и се запазва така през годините. Това говори за повишеното доверие на хората. Основна причина за това е санирането на сградата. Вече втора зима при нас е топло, няма я влагата и е уютно. Ако можем да се оплачем от нещо, то е, че нямаме достатъчно средства за освежителни ремонти. При нас такива се налагат всяка година. Децата повече цапат и трябва ежегодно боядисване. Ще се радвам, ако се намерят спонсори, които да подпомогнат тази дейност, коментира д-р Ризов.

Според завеждащия, тежи и това, че Детско отделение е отдалечено от основния корпус на болницата. За преместването му на мястото на Медицинския център се заговори в първите месеци на 2015-а, но идеята остана висяща.Detskootdelenie1

Към момента в отделението приетите деца са 10, при капацитет 20 места. Те са с висока температура и кашлица, като половината от хоспитализираните са развили пневмония.  През декември натоварването е по-малко, тъй като няма увеличаване на респираторните инфекции. По мнение на специалисти, епидемия ще има в края на януари и началото на февруари.

Д-р Ризов посъветва хората, ако са решили да си бият ваксини, да го правят не през периода септември – октомври, а през ноември – декември. Причина е, че добрият имунитет, след биенето на ваксината, трае максимум три месеца. След това започва да отслабва и при закъсняла епидемия, може да се разболеем.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук