11.6 тона алкохол задържа Митница Пловдив от началото на годината

За месец октомври са спипани 1.7 тона и нерегистриран обект за дестилиране

контакти

11 634,7 литра е общото количество на задържания от Териториална дирекция Митница Пловдив от началото на годината етилов алкохол, без документи за платен акциз.

През месец октомври, служителите от дирекцията са открили 1718.8 литра нелегален алкохол и един нерегистриран обект за дестилиране, при четири отделни проверки, съобщават от Агенция Митници.

За изминаващия месец най-голямото количество нелегален алкохол е открито на 18 октомври, при проверка в частен имот в село, на територията на област Пазарджик. Общото намерено количество алкохол е 780 литра, разпределен в 78 пластмасови бутилки по 10 литра. Установено е различно алкохолно съдържание на течността в бутилките, вариращо от 45˚до 95˚. От собственика на имота не са представени документи удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия акциз.

След получена оперативна информация, на 27 октомври митнически служители извършват контролна покупка на 10 литра ракия от 62-годишен жител на село в община Братя Даскалови, област Стара Загора. В стопанисвания от мъжа жилищен имот се съхранявали 308 литра безцветна течност с мирис на алкохол, без документи.

По случаите са образувани досъдебни производства от разследващи митнически инспектори, под надзора на Районна прокуратура – Пазарджик и Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Чирпан.

На 9 октомври е извършена проверка на регистриран малък обект за изваряване на етилов алкохол в друго пазарджишко село. В близост до помещението, в което са разположени съдовете за дестилация, са открити пластмасови бутилки с общо 627.8 л течност, с различно алкохолно съдържание – от 30˚ до 73˚. За алкохола не са представени изискуемите документи.

На 3 октомври е установено, че се извършва изваряване на ракия в нерегистриран обект, намиращ се село в община Карлово. Задържани са 2 броя съоръжения за дестилиране, с вместимост 160 л и 500 л. Открити са и 3 литра изварен алкохол.

По тези два случая са съставени актове за установяване на административни нарушения, поясняват от Агенция Митници.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук