11 задържани за кражби в Хасково и 2-ма за вандализъм в Харманли

контакти

Петима непълнолетни, петима мъже и жена са били отведени в управлението в Хасково заради кражби, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Непълнолетните, между 9 и 17 години, жена на 34 и мъже между 20 и 51 години, признали за извършени от тях кражби от магазини, домове и автомобили на територията на областния град.

Заведените досъдебни производства са за откраднати хранителни и нехранителни продукти от хипермаркети, мобилни телефони от лица, велосипеди, таблети и парични суми – общо 210 лв., 500 долара и 1000 турски лири. Всички са съдействали на полицейските служители, признали деянията си и върнали откраднатите неща с протоколи.

В свиленградското управление също са доведени 30-годишна и две непълнолетни момчета на 9 и 13 години. Пред служителите те признали за кражба на мобилен телефон и посуда от частен дом в града.

Двама непълнолетни пък са заловени за вандализъм в Харманли. Довеждането им в управлението станало вчера, след сигнал от местната Община за повредени и унищожени 8 осветителни тела, намиращи се на железопътен подлез на бул. „Македония“. В хода на работата са установени момчетата, на 13 и 14 години, съпричастни към деянието.

В Харманли и Димитровград са задържани двама с дрога, съобщават още от пресслужбата на полицията. В димитровградския арест пренощувал 24-годишен от града, в чийто дом на бул. „Димитър Благоев“ е намерен плик с 5 грама конопени семена. В управлението в Харманли е бил 23-годишен, хванат със сгъвка марихуана.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук