11 ЗАГИНАЛИ В КАТАСТРОФИ ЗА ТРИ ДНИ, 112 МРАТ НА ПЪТЯ ЗА 55 ДНИ

11 човека са загинали, при 7 тежки катастрофи в страната, само за три дни, обобщават мрачната статистика от пресцентъра на МВР. През периода произшествията са 59, като 81 са ранените, от които 10 са с опасност за живота. Най-много – 15, са пътните инциденти на територията на Пловдив, следва Варна с 8, София – 6.

Катастрофите с жертви са станали на териториите на областите Благоевград, Силистра, Разград и София. Загинали са петима шофьори, още толкова пътници и пешеходец.

От началото на юни до 25 юли 2016 г. на територията на страната са настъпили 1302 тежки пътни инцидента със 112 загинали и 1667 ранени. Това е причината пътна полиция да засили контрола над всички участници в пътното движение. Усилени са проверките по направленията София – Стара Загора – Бургас;  София – Велико Търново – Варна; Калотина – София – Дупница – Кулата; Варна – Слънчев бряг – Бургас – Царево; Русе – Велико Търново – Капитан Андреево.

Контролът, включително и с технически средства за видеозаснемане продължава през цялото лято и е насочен не само към водачите на леки и товарни автомобили и автобуси, но и към управляващите двуколесни превозни средства – велосипеди, мотопеди и мотоциклети, към пешеходците и към водачите на трактори и селскостопански машини, които нерядко предизвикват сериозни затруднения за движението. Полицаите ще подпомагат и транзитното преминаване на чуждите граждани, уточняват от пресцентъра.

Същевременно, до 31 юли на територията на страната ще има засилени проверки на товарни автомобили и автобуси. Полицейската операция се провежда във всички държави от Европейския съюз.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук