11-ГОДИШНА РОДИЛКА ДЪРЖИ РЕКОРДА ЗА НАЙ-МЛАДА МАЙКА

Момиче, родило на 11-годишна възраст в Родилното отделение към МБАЛ „Света Екатерина“, държи рекорда за най-млада майка в Димитровград. Този рекорд не сме го подобрили с 10-годишна, каза завеждащият отделението д-р Нина Четалова.

Тя не си спомни кога точно е станало това, но уточни, че е било преди няколко години. По думите и най-младите родилки обикновено са около 14-15 годишни, предимно от ромски произход.

Няма да е изненада, ако се окаже, че 11-годишната държи рекорда за най-млада майка и в България. 11-годишно момиче от Сливен стана най-младата родилка у нас. До този момент първенството се държеше от 12-годишно дете, пише през 2009 г. БТВ.

В световен мащаб, най-младата майка е Лина Медина, от Перу.  Тя ражда на 14 май 1939 г., когато е само на малко повече от 5-годишна възраст. Синът и Герардо тежи тогава 2,7 кг и идва на бял свят с цезарово сечение. Оттогава досега Медина остава най-младият родител, регистриран в световната медицинска история. След серия от изследвания е установено, че преждевременно развитие на Лина се дължи на рядък хормонален дисбаланс…

На 8 януари отбелязваме Бабинден и Деня на родилната помощ. Той е посветен на жените, помагали при раждането на младите булки и невести. Празник имат акушерките и гинеколозите.

tivibearings banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. хах нищо ново под слънцето-цигани……..мин год 2015г. имах пациентка с втора нормално протичаща бременност-видимо дете и водеше друго дете,което се оказа сина й-4 годишен,а тя самата е 94 набор……….сами си направете сметка на колко е била,като е родила сина си,а сега сигурно е вече майка и на второто……….ненормално е ,тази практика трябва да се спре………….

  2. Какво се радвате бре журналисти. Има закон за педофилия, за закрила на детето, Наказателен кодекс и др. Някой да повдига този въпрос.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук