11 АВТОРИ ЧАКАТ РАМО ОТ ОБЩИНАТА ЗА НОВИ КНИГИ

newbeauty11 местни автори са подали ръкописи и чакат рамо от Община Димитровград за издаването им. 5000 лева са отделени от общинския бюджет за подпомагане на книгоиздаването. Приемането на ръкописите започна от средата на февруари и продължи до 21 март.

Как да бъде разпределено финансирането, ще реши комисия, начело на която е председателят на Постоянната комисия по култура в ОбС Гроздан Грозев, съобщиха от Общината. Тя ще заседава на 29 март.

Още една комисия ще заседава по-рано тази седмица, на 24 март, уточниха от администрацията. Тя е 6-членна и ще определи лауреатите на Националната и Специална награди за поезия „Пеньо Пенев“. В нейния състав влизат председателят на Съюза на Българските писатели Боян Ангелов, поетът, журналист и критик Иван Гранитски, носителят на Националната награда за 2010 г. Екатерина Йосифова, поетът Демир Демирев, поетесата Величка Петрова, учителят по литература Бистра Жекова.

Както писахме, тече анкета, свързана с предложения за това кой да бъде носител на Специалната литературна награда. Посочените в нея имена не са нито номинации, нито класации, конкретизираха от Общината.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук