102 ГОДИНИ ПО КЪСНО: ВОЙНИШКИ ПАМЕТНИК НА ЗАГИНАЛИТЕ РАКОВЧАНИ

След 102 години, успяхме да възродим паметта на нашите деди – геройски загинали за Майка България раковчани и всички останали в Балканската Първата и Втората световна войни. Това каза Тонка Вировска – председател на Инициативния комитет, по чието настояване се изгради и откри паметна плоча в бившото село Раковски – сега част Димитровград. Тя благодари на всички, които през годините са се включили по един или друг начин, за да има начинанието успешен край.

Почететен караул от хасковското поделение 52 740, венци, цветя и музика от Забавно-духов оркестър съпътстваха събитието. Отец Георги отслужи опело за загиналите през войните. Ветерани, граждани и гости уважиха откриването на войнишкия паметник, намиращ се в парковото пространство пред Градска библиотека и Исторически музей.

За мен е чест и удоволствие, че имаме такова място, в което да преклоним глава пред героизма и саможертвата на отдалите живота си за Майка България, каза кметът Иво Димов. Той благодари на Инициативния комитет за неуморните услилия до осъществяването. Специални благодарности градоначалникът отправи към твореца Гроздан Грозев, който помогна при реализирането на проекта.

rk4_ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук