1000 МИГРАНТИ СПИПАНИ НА ГРАНИЦАТА ЗА СЕДМИЦА. 800 СЕ БИЯТ В ХАРМАНЛИ

контакти

Близо 1000 мигранти, за около седмица, са задържали служители на Гранична полиция, при опит да преминат нелегално българо-турската граница, информират от пресцентъра на МВР.

От 22 до 25 август граничните полицаи са предотвратили опит за преминаване на 616 мигранти. От 26 до 29 август спрени са били 319 чужденци. За периода, при опит за излизане от страната, на българо-сръбската граница са задържани 568 човека.

Същевременно, бой станал снощи между бежанци в лагера в Харманли. В него участвали 800 иракчани и афганистанци, между които възникнала разпра. Спорът прераснал в масово меле, в което се включили и сирийци.

Пристигналите полицаи успяват да охладят страстите. В боя са пострадали няколко обитатели на лагера. Счупено е предното стъкло на един от патрулните автомобили.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук