1000 БЕЗПЛАТНИ ПОЧИВКИ НА АДРИАТИКА ОТ БЪДЕЩИЯ ПОБРАТИМ НА ДИМИТРОВГРАД

контакти

1000 безплатни почивки за димитровградчани на Адриатическо море през лятото предоставя курортния град Херцег в Черна гора.  Изненадващата покана идва дни, след като Общинският съвет в Димитровград взе решение за побратимяване между двата града. То мина, след нелеки дебати, но в крайна сметка местните парламентаристи упълномощиха кмета Иво Димов да действа по въпроса. Оказва се, от другата страна действат още по-скоростно. Благодарни за жеста, черногорци реагират веднага.

Печелившите ще бъдат избрани чрез томбола, за която се оформят подробностите. Има едно основно условие за включване в играта. Участниците трябва да имат постоянен адрес на територията на Димитровград или общината. Късмета може да се опита индивидуално или семейно. За семействата е необходимо поне един от членовете да има настоящ или постоянен адрес. Следващо условие е групата да не надвишава повече от 4 души, което не се отнася за децата до 5-годишна възраст.

Всички разноски, освен пътните, ще бъдат покрити от домакините край Адриатика. Почивката ще е ол инклузив, а в пакета са включени атракции и посещения на местни забележителности.

Градчето Херцег Нови е разположено на входа на Которския залив. Територията е населена от антични времена и пази до днес редица средновековни градове, много от които туристически и дестинации с голямо културно и историческо наследство. Общото с Димитровград е, че там живеят около 34 000 човека, почти колкото тук. Двата града носят белезите на тоталитарното минало и духа на демократичното развитие, на кръстопът са и имат допирни точки в областта на културата, търговията, туризма.

… И всичко щеше да е прекрасно! И всичко щеше да е прекрасно, ако днес не е 1 април – Ден на хумора и шегата. Какво, пък. Мечтите са безплатни 365 дни в годината. А кой знае, може и да стане някога…

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук