100 000 лева за ремонт на басейн в детска градина инвестира Община Димитровград за 2 години

Над 100 000 лева за ремонта на басейна в детска градина „Пролет” инвестира през последните две години Община Димитровград. Това съобщи кметът Иво Димов при проведен открит урок по плуване в забавачката, в присъствието на експерти от образованието, директора на детската градина, учители и родители.

Направихме основен ремонт на вентилационна инсталация на басейна, ремонтирахме покривната конструкция, машинното, физкултурния салон, басейна и високото покривно тяло. Във вътрешния интериор за мебели и оборудване със средства от общинския бюджет инвестирахме над 65 хил. лв. за последните четири години и резултатът е налице. Политиката ни е да подобряваме базата за обучение, отглеждане, спорт и занимания, за да създаваме условия за по-здрави и двигателно активни деца. Всичко това е, за да се подобри средата за тях, каза кметът Иво Димов и поздрави ръководството за инициативността и добрата работа.

Заниманията по плуване се провеждат всеки ден в рамките на 30 минути от треньора Иван Илиев. Интересът и желанието на децата към плуването е голям, сподели директорката на детското заведение Тонка Александрова.

Тя добави, че благодарение на подкрепата от страна на Общината, басейнът работи и детската градина е с подобрена материална база. Александрова акцентира, че освен средствата от Общината, детското заведение има реализирани два проекта по програми и спечелен трети по Националната програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“,  по която предстои да бъде изградена площадка по безопасност на движението.

Детска градина „Пролет” е единствената в община Димитровград, в която има плувен басейн. Той е направен през 1984 г. Тренировките по плуване се провеждат всеки делничен ден от 15.30 часа в рамките на 30 минути. Плуване тренират общо 53 деца от II-ра, III-та и IV-та група, чийто родители са изразили желание за това.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук