100 часа безвъзмезден труд за мъж и 10 000 лева глоба за жена, нарушили карантината

Още двама – мъж и жена, са осъдени в област Хасково за нарушаване на карантината. Част от наказанието на мъжа е да положи 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото, а жената трябва да заплати 10 000 лева, реши в открито съдебно заседание Районен съд – Хасково, съобщават оттам.

Подсъдимият, на 45 години, се признава за виновен, че на 26 април в село Долни Големанци нарушил мерките и не изпълнил задължението си да не напуска дома си в селото, за период от 14 дни. Районният съд одобри внесеното споразумение, като определи на обвиняемия „Пробация“ със следните пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес” – с продължителност 1 /една/ година, като периодичността на явяване и подписване е два пъти седмично; „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” – с продължителност 1 /една/ година, както и „безвъзмезден труд в полза на обществото“ в размер на 100 часа за срок от 1/ една / година.

Подсъдимата, на 26 години, също се признава за виновна, че нарушила мерките на 2 април в село Динево и не изпълнила задължението си да не напуска дома си в селото. Районният съд одобри внесеното споразумение, като определи наказание на обвиняемата 3 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, както и да заплати глоба от 10 000 лева.

Определенията на съда са окончателни и не подлежат на обжалване.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук