100 сурвачки в благотворителен базар за малката Радост

Около 100 са сурвачките в общинския семеен конкурс за изработването им в Димитровград. Те са част от базар с благотворителна кауза за малката Радост, която се нуждае от лечение, за да проходи.

Награждаването на най-добрите стана снощи, на Игнажден, в лятната читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и Исторически музей – Димитровград, където бе пресъздадена празнична атмосфера.

В различните възрастови групи бяха раздадени награди за най-автентична, най-оригинална сурвачка, специални и поощрителни.

В навечерието на най-светлите и чакани празници спазваме една традиция и я съчетаваме с благотворителна кауза, заяви кметът Иво Димов. Пожелавам ви да усетите топлината и уюта на тези празнични дни и следващата 2022 г. да бъде по-здрава и благодатна, сподели градоначалникът, който връчи част от наградите.

Сурвакането е наричане. Затова на този български празник Игнажден искам да ви пожелая първи ваши гости в топлите ви домове да са здравето, късметът и любовта, обърна се директорът на Историческия музей Антоанета Станчева.

Благотворителният базар ще продължи до 23 декември. Сурвачките в него са подредени в лятната градина и всеки може да направи покупка от него, за да доближи Радост до сбъдването на мечтата й да проходи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук