100 лева, пита и вино за късметлията, извадил кръста от Марица в Димитровград

100 лева, пита и вино ще получи като награда късметлията, който успее да изкара кръста от водите на река Марица на Богоявление в Димитровград. За поредна година са осигурени и поощрителни награди от по 20 лева за всеки участник, съобщиха от Общината.

Традиционния ритуал по водосвета, молитвата за здраве и хвърлянето на кръста във водите ще започне на брега на реката от 11:00 часа на 6 януари, Йордановден. Ритуалът ще бъде отслужен от архиерейски наместник отец Георги Тодев.

Право да се включат имат лица над 18 години. Всеки участник подписва декларация, с която се запознава с рисковите и правилата за осъществяване на ритуала. За лицата под 18 години декларацията се подписва от единият от родителите му. Желаещите да се хвърлят в студените води, за да изкарат кръста могат, да се запишат в църквата „Свети Димитър“.

Тази година поради пандемичната обстановка, няма да има шествие. Няма да се раздават традиционните чай и вино! Призовават се гражданите, които идват, да носят маски и да спазват всички противоепидемични мерки.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук