100 кашона с дарения от Димитровград заминаха за централата на БЧК

100 кашона с дарения, събрани от гражданите на Димитровград в пункта на Българския червен кръст (БЧК), бяха опаковани и изпратени към централата на хуманитарната организация, съобщиха от Общината.

Предстои след това помощите да бъдат транспортирани с тирове към пострадалите от земетресенията райони в Турция и Сирия.

В ОУ „Алеко Константинов“ започна акция за събиране на бебешки храни „Храна от дете за дете“. Те ще бъдат насочени през други дарителски кампании, съобщиха още от Община Димитровград.

Преди ден от БЧК информираха, че преустановяват набирането на материални дарения и че приоритет ще са финансови дарения. Това е станало след съобщение от Червения кръст и Червения полумесец, както и от националните дружества в засегнатите от бедствието страни, че имат необходимост от средства.

В Димитровград бе разкрит втори пункт в който хората могат да оставят дарения. Той се намира в новата сграда, зад полицейското управление, на бул. „Димитър Благоев“ 16.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук