100 защитни костюма дари на Хасково генералният консул на Турция в Пловдив

контакти

Дарение от 100 защитни костюма за многократна употреба, от най-висок клас, получи днес областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. То бе направено от генералния консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани.

Д-р Здравкова, която е и председател областния щаб, благодари на генералния консул за защитните материали и го увери, че те ще бъдат разпределени по необходимост в областта. Тя допълни, че в тази усложнена ситуация, в която се намира светът, добрият диалог между държавите е изключително важен.

Както знаете, нашата област е специфична и на нейна територия се намират два гранични контролно-пропускателни пункта, част от зелените коридори. Това от своя страна поставя ежедневни предизвикателства, които благодарение на общите усилия и добрите междусъседски отношения, успяваме да разрешим, коментира областният управител.

Генералният консул Ергани заяви, че институциите в област Хасково работят добре и ситуацията с коронавируса е спокойна. Решението да бъдат дарени именно тук защитните облекла е и в унисон с добрите междусъседски отношения. Ергани уточни, че предпазните костюми са изработени от турски предприемач в Смолян, който в създалата се ситуация е успял да преустрои производството на текстил в производство на защитни средства.

Д-р Стефка Здравкова и Хюсеин Ергани изразиха надеждата си в края на свещения месец за мюсюлманите да има повод да се поздравим и с излизане от кризата с Covid-19, съобщават от Областна администрация – Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук