10 пъти повече злато и сребро са хванали на Капитан Андреево, спрямо миналата година

От началото на годината до момента при проверки на митнически пункт Капитан Андреево са задържани над 170 кг златни и сребърни накити, което е 10 пъти повече в сравнение с миналата година, информират от Агенция Митници.

Последният случай е от 6 декември, когато влекач с полуремарке с турска регистрация влиза в страната от Турция, на път за Германия. При проверката му не са констатирани нарушения. В джобовете на якето на турския шофьор обаче са открити 4 пакета с 511 бижутерийни изделия – гривни, пръстени, синджири, медальони, колиета, обеци, закопчалки – всички от жълт метал. Според експертизата, накитите са  от 14-каратово злато, с общо тегло 1263.21 грама, на стойност 101 056 лева.

Контрабандните златни бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Водачът на товарния автомобил е привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“, както и „Забрана за напускане пределите на Република България“, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук