10 ПОЛУЧАВАТ ПО 5000 ЛЕВА ЗА ГРАДИНКИ ПРЕД БЛОКОВЕТЕ

контакти

10 проекта на граждани ще одобри общината за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки. Те ще получат по 5000 лв., предоставени на домоуправителите. Предложенията за участие в конкурса се подават до края на август. До десет дни след това комисия ще ги разгледа и оцени.

За участие гражданите трябва да са регистрирани по Закона за етажната собственост. Документите обхващат – формуляр за участие /по образец/ и проектно предложение с количествено-стойностна сметка. След попълването им, се представят в общината, бул. „Георги С. Раковски“ 15 – по пощата или на място на гише № 1 – „Деловодство“, в плик с надпис: „Конкурс за приветлива градска среда 2013 г.”

Според критериите, предложенията получават различен брой точки. Ако се включват 20 човека – 2 точки, от 20 до 40 – 5 точки, над 40 – 10 точки. Същото се отнася и до съфинансирането – колкото по-голямо е то, толкова повече точки се получават. И времето за реализиране е от значение.

Дейностите по проектите могат да включват благоустрояване под формата на озеленяване, зацветяване, подмяна на настилка, монтаж на детски съоръжения, беседки за отдих, пейки, кошчета за улични отпадъци и др.

За допълнителна информация – Тинка Стефанова, старши инспектор в отдел„Инвестиционна дейност, околна среда и води”, тел. 68 271. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук