10 КМ ГОТОВИ, ОТ 34-КИЛОМЕТРОВ ПЪТ, ПОКРАЙ ОГРАДАТА С ТУРЦИЯ

контакти

Pazar-lastБлизо 10 км от пътя покрай временното възпрепятстващо съоръжение по Българо-турската граница  вече е готов. Останалите 24 км, от общо 34-те км на територията на област Хасково, са трасирани и се предвижда да бъдат завършени до края на октомври, тази година. Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване“ София изпълнява изграждането на пътя, съобщават от Областна администрация Peralnia-lastХасково.

Първата копка на временното съоръжение от възпрепятстващ тип бе направена на 17 юли 2015 г., в присъствието на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и областния управител Добри Беливанов.

Министерски съвет взе решение за изграждане на временна ограда по границата с Турция, поради увеличения миграционен натиск към България. Тя също се строи, като до средата на октомври ще са готови 10 км от нея. Докато те се строят, от ЕТ „Металик-Иван Михайлов“ Пловдив подготвят елементите за останалата част.

За област Хасково защитното заграждение започва от гранична пирамида 320 /на 500 м. от ГКПП „Капитан Андреево“/ и завършва до гранична пирамида 280 /на около 2 километра от село Маточина, на брега на река Тунджа/. Дължината му е 33.6 км.

Стойността на част „Пътна“ от начинанието е 3 824 000 лв. без ДДС, а част „Конструктивна“ – 20 226 577 лв. без ДДС.

Както писахме, общата дължина на съоръжението е 131 км. От тях 33,6 км са на територията на област Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук