1 913 195 лева от Правителството за „Язаки“, за възстановяване на осигурителни и здравни вноски

Министерският съвет одобри проект на договор между Правителството на България и „Язаки България“ ЕООД. Договорът е за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за частично възстановяване на направените от инвеститора задължителни осигурителни и здравни вноски за работниците и служителите, заели новите работни места, свързани с осъществяването на сертифициран инвестиционен проект по Закона за насърчаване на инвестициите /ЗНИ/. Възстановяват се разходи на работодателя за период до 12 месеца от разкриването на съответното работно място. Финансовата помощ е в размер до 1 913 195 лв., съобщават от правителствената информационна служба.

Инвестиционният проект, за който е издаден сертификат за приоритетен инвестиционен проект по реда на ЗНИ № П-5/26.01.2017 г., е за изграждане на завод за производство на електрически инсталации за вграждане в автомобили Мерцедес клас-А и клас-Б на Даймлер. Проектът се реализира в землището на с. Крепост, община Димитровград, област Хасково. Инвестицията е на стойност над 35 млн. лв. и предвижда разкриването на 1007 нови работни места. С договора, инвеститорът поема ангажимент да поддържа заетостта по тези проекти за срок от най-малко пет години.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук