1 861 911 ЛЕВА ОСИГУРЯВАТ ЗА ЗАЕТОСТ НА МЛАДИ ХОРА, НАД МИЛИОН – НЕУСВОЕН

контакти

Финансов ресурс, от 1 861 911 лева, бе осигурен по проект „Обучение и заетост на млади хора“, за наемане на работа на безработни до 29 години, в област Хасково. По него са кандидатствали 47 фирми от региона, като всички са одобрени. Отпуснат им е ресурс за 211 работни места, равняващ се на 715 354 лева. Последното ще рече, че средства за над 1,1 млн. лева остават неусвоени. Това става ясно, след заседание на Областната комисия по заетост, която заседава днес, под председателството на заместник-областния управител Валентин Ангелов.

Комисията оцени и класира постъпилите заявки от работодатели, за участие в два проекта, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020“. Първият е цитираният, вече. По втория – „Обучение и заетост“, с предимство се ползват работодатели, стимулиращи три целеви групи: трайно безработни с регистрация над 12 месеца, безработни над 54 години и търсещи работа с основно и по-ниско образование. По този проект са класирани 33 фирми от Хасковска област, които осигуряват 160 работни места за 1 064 830 лева.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук