1 090 000 ментета задържани на Капитан Андреево от началото на годината

контакти

От началото на годината до момента служителите на митнически пункт Капитан Андреево са задържали  над 1 090 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки, съобщават от Агенция Митници.

Последният случаи е от 19 декември, при проверка на товарен автомобил, в който са открити близо 14 000 недекларирани текстилни изделия.

Камионът, с турска регистрация, управлявал турски гражданин. Той представил документи за превозваната групажна стока от Турция за Германия. В товарното помещение инспекторите се натъкват 156 колета с недекларирани текстилни изделия. Открити са общо 13 986 дрехи, сред които блузи, тениски, спортни комплекти, якета, мъжко и дамско бельо, шапки, всички носещи лога на регистрирани търговски марки.

На шофьора е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница стоки, без знанието и разрешението на митническите органи.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук