1 бюлетина ще реши ще има ли пренареждане в ОбС – Димитровград

контакти

От една бюлетина зависи дали ще има пренареждане на вота за общински съветници в Димитровград. Той е обжалван от „България на регионите“. Коалицията има 407 действителни гласа, при общинска квота за съветнически мандат в Димитровград от 410 гласа.

Административен съд – Хасково допусна повторно преброяване на бюлетините в пет секционни избирателни комисии, след твърдения на коалицията, че действителни бюлетини за тях са били отчетени за недействителни.

Днес е изслушано заключението на определеното за преглед на изборните книжа вещо лице. Според нея, на „България на регионите“ следва да бъдат добавени два действителни гласа. Трети глас е счетен от вещото лице за недействителен, за който глас обаче има спор и се чака съдът да реши. В зависимост от решението ще се изясни дали „България на регионите“ ще има общински съветник в Димитровград за сметка на „БСП за България“, или промяна няма да настъпи.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук