Яшо Минков начело на община Димитровград в изборния период

Временни кметове и на още 11 населени места, до полагане на клетва от новоизбраните

контакти

Временни кметове на община Димитровград, на град Меричлери и на селата Ябълково, Горски извор, Крепост, Радиево, Черногорово, Злато поле, Скобелево, Брод, Каснаково и Странско избра Общинският съвет. Това се налага поради заявка на титулярите, че ще се регистрират като кандидати за участие в местните избори на 29 октомври.

Начело на община Димитровград за посочения период, по предложение на титуляра на поста Иво Димов, ще е заместникът му Яшо Минков.

Временни кметове на населените места, според предложенията на сегашните, ще са, както следва: за Меричлери – Господинка Бялкова, за Ябълково – Величка Георгиева, за Горски извор – Доника Ташева, за Крепост – Веселина Василева, за Радиево – Иванка Ангелова, за Черногорово – Лидия Молева, за Злато поле – Ана Георгиева, за Скобелево – Мая Лазарова, за Брод – Ралица Димитрова, за Каснаково – Чонка Димитрова, за Странско – Недялка Хубчева.

В правомощията си те ще встъпят в деня, следващ датата на регистрацията на досега действащите кмет на община и кметове на кметства в Общинската избирателна комисия. Ще ги изпълняват до полагане на клетва от новоизбраните на постовете. Общинският съвет допусна предварително изпълнение на решението, което бе прието с единодушие.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук