ЯСО, ПАЛИКАРИ! ЕВРОПА ПАК ПУСКА МИЛИАРДИ ЗА ГЪРЦИЯ

контакти

Ясо, паликари! Така се поздравяват гърците. Казват си: Наздраве, приятели! Така се превежда поздравът, звучащ с особена сила, защото лидерите на еврозоната са постигнали споразумение в преговорите за нова спасителна програма за Южната съседка на България.

Срещата на върха на лидерите от еврозоната постигна единодушно споразумение. Налице са условията за програма по Европейския механизъм за стабилност за Гърция при провеждане на сериозни реформи и финансова подкрепа, заявява председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

Гърция ще получи нов заем (трета спасителна програма). Обемът на помощта е 82-86 млрд. за три години, обяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от БНР.

До края на тази седмица гръцкият парламент трябва да подкрепи основната част от постигнатите решения, сред които и обособяването на фонд от 50 милиарда евро държавна гръцка собственост, който ще бъде управляван от надзорен орган.

До края на тази седмица гръцкият парламент трябва да подкрепи основната част от постигнатите решения, сред които и обособяването на фонд от 50 милиарда евро държавна гръцка собственост, който ще бъде управляван от надзорен орган. Възможностите са чрез управлението на тези активи да бъдат трупани печалби и от тях да се извършват разплащания по дълга. Другата възможност е приватизирането на тази собственост и получените средства отново да бъдат насочвани към разплащането на задълженията към кредиторите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук