Ясни са резултатите от изборите в област Хасково, има разместване

Ясни са резултатите от парламентарните и президентски избори в 29-и Многомандатен избирателен район (МИР) – Хасково, при 100% обработени протоколи от Районната избирателна комисия (РИК).

В изборите за Народно събрание най-много са гласовете за „Продължаваме промяната“ – 25.93%. Разместване има при второто място, на което застава коалицията ГЕРБ-СДС с 22.54%. При една трета от обработените протоколи ДПС бе втора сила в региона, но в крайна сметка, минава на трето място с 16.78%. На четвъртата позиция по вот е БСП с 10.29%. На пето място избирателят класира ИТН с 9.32%, шестата позиция е за „Възраждане“ – 4.51%, седмата за „Демократична България“ с 3.57%.

В президентския вот сегашният държавен глава Румен Радев е безспорен победител в първия тур с 54.4%. Подкрепата за Анастас Герджиков е 18.51%. Тук също има разместване, тъй като третият Мустафа Карадайъ, който окончателно в област Хасково получава 15.54%, се движеше на второ място при една трета обработени протоколи.

85 302 избиратели от 29-и МИР отидоха до урните миналата неделя, което е 37.32% избирателна активност.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук