ЯКО: СЛЕД ДЕПУТАТСКАТА БРИГАДА В СТРАНСКО, ГЕРБ С 2 ГЛАСА САМО ПРЕД БСП

Съдейки от резултатите на двата парламентарни вота – през 2009 и 2013 г., както и от евроизборите, констатацията е, че ГЕРБ подобрява резултата си в Странско и бие БСП на вота на 5 октомври 2014. Това е първа загуба за Левицата в последните години в димитровградското село, що се отнася до парламентарни и евроизбори.

С голяма вероятност може да се твърди, че подобряването резултата за ГЕРБ е свързано с бригадата от кандидат-депутати и доброволци, която беше изпратена от Бойко Борисов. Герберите, в период от няколко дни, почистиха къщите на пострадалите от наводнението, дариха техника и животни. Въпреки това, победата им е само с два гласа пред БСП.

Трябва и да се подчертае, обаче, че това е голям удар за червените, защото според резултатите – Странско е червена крепост. На вчерашните избори БСП получи 70 действителни гласа срещу 72 за ГЕРБ. Следват: Реформаторски блок – 35, ББЦ – 17, ПФ – 12, ДПС – 8 и др. В списъците на секционните комисии са били вписани 434 избиратели, гласували – 265, действителни от тях – 233, недействителни – 32 (виж тук).

Какво показва картината на другите вотове? На парламентарните през 2009 г. – БСП – 147, ГЕРБ – 129 (виж тук). На евроизборите – БСП – 87, ГЕРБ – 52 (виж тук). На парламентарните през 2013 г. – БСП – 130, ГЕРБ – 77 (виж тук).Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук