Язаки – Димитровград увеличава заплатата и стартира нова програма за наемане на оператори

Tече и кампанията „Доведи приятел“, за спечелване на допълнително средства

От 1 март Язаки – Димитровград въвежда увеличение в основната заплата на операторите. Освен това, служителите ще получават бонус от 280 лв. и ваучери за 60 лв. В момента тече и кампанията „Доведи приятел“, с която могат да бъдат спечелени допълнително 230 лв., информират от компанията.

От 1 март основната заплата на операторите в завода за автомобилни кабелни инсталации ще бъде увеличена. Стартовото възнаграждение става 575 лв., а след 6 месеца трудов стаж операторите ще получават 600 лв.

Язаки Димитровград въведе и бонус система, която е обвързана с липсата на отсъствия от работното място. Всеки оператор, който спазва своя месечен график, получава още 280 лв. към основната си заплата. Допълнителните придобивки за служителите се увеличават и с двойно по-високата стойност на ваучерите за храна, която от 1 януари вече е 60 лв.

В резултат на тези въведения, доходът на операторите с 6-месечен стаж в Язаки стига до 940 лв.

Допълнителните удобства за служителите включват още безплатен транспорт, двустепенно меню в столовата на завода само за 50 стотинки, 24-часово медицинско обслужване. При оборудването на базата са следвани най-високите стандарти за условия на труд и правила за здраве и безопасност. Освен това, всички служители в Язаки преминават през обучение, по време на което получават трудово възнаграждение.

В началото на годината ръководството на завода в Димитровград стартира и програмата за наемане на нови служители в Язаки – „Доведи приятел“. Тя дава възможност на всеки служител да спечели допълнително 230 лв. за всяка успешна препоръка, която е направил. Кампанията е активна до края на май 2018 г.

Заводът в Димитровград е третият в групата заводи на Язаки у нас, след тези в Сливен и Ямбол. През 2017 г. компанията спечели наградата „Работодател на годината“, връчвана от Агенцията по заетостта. Клиенти на Язаки България са най-големите и известни марки автомобили.

Официалното откриване на Язаки Димитровград ще бъде през април 2018 г.

„Язаки България“ ЕООД е 100% собственост на японската Yazaki Corporation – глобален производител на автомобилни компоненти и оборудване. Дейността на компанията в България датира от 2006 г. и е свързана с производство на автомобилни кабелни инсталации. „Язаки България“ ЕООД е един от най-големите работодатели страната. У нас групата има заводи в Ямбол, Сливен и Димитровград. Общият брой на служителите в трите завода е над 5 500.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. За южна България условията на труд са едни от най-добрите само да ти се работи. Високи усигоровки , храна и транспорт. Ако си присъстваш на работа и не се дъниш дори и след месец – два заплатата е приемлива около 700лв. А след 4месеца очакваме увеличение така , че какво по хубаво да искаш от едно работно място.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук