ЯВОРОВИ ПРАЗНИЦИ В СКОБЕЛЕВО

Петото издание на „Яворови възпоменателни тържества“ ще се проведе утре в Скобелево. Програмата на 25 октомври започва от 14 часа с поклонение пред паметната плоча и разглеждане на музейната сбирка. Празникът продължава половин час по-късно в салона на читалище „Искрица“.

Акценти на проявата ще бъдат литературна и музикална програма. Ще се наблегне на селската тематика в творчеството на поета и революционера. Гости ще има от дом-музея на Яворов в Чирпан, водени от директора Тодор Иванов. Всички ще се насладят на музиката на Забавно-духов оркестър и самодейни колективи. На следващия ден също са предвидени изненади, каза председателят на читалището Янка Христозова.

Тя допълни, че през тази година имали идея да изготвят дипляна за петото издание. Решили обаче да го оставят за следващата, когато се отбелязва 100 годишен юбилей от трагичната смърт на Пейо К. Яворов

Леки като перо, нежни като ласка – бельо и пижами БОРЕТТИ  

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук