Юлияна Димитрова от отбора ГЕРБ: От вота ни зависи дали Димитровград ще продължи да се развива

контакти

Представителите в местните парламенти са от основополагащо значение за политиката на всяка една община. Затова избирателят, преди вота на 29 октомври, трябва добре да прецени какъв избор ще направи. Заслужава ли доверие Юлияна Димитрова, управител на фирма „Дюсена“, част от отбора с кандидати за общински съветници в Димитровград, на политическа партия ГЕРБ? Г-жа Димитрова е натрупала богат опит в бизнеса, който опит може да бъде приложен в полза на цялото общество, каквато е амбицията на всяка една местна власт.

Фундаментът на формулата на успеха изграждат постоянството и трудът. За 30 години, откакто съществува нашата фирма, сме имали и периоди на върхове, и периоди на спадове. Устоявали сме на кризите. През ковид пандемията, например, когато имаше съкращения и затваряне на предприятия, работехме без почивен ден, дори назначихме допълнителен персонал. Трябва да си постоянен. Не е само бизнес. Трябва и да обичаш много работата си, за да се справяш с предизвикателствата, убедена е Юлияна Димитрова.

Юлияна Димитрова

Тя е родена в София, съпругът й в Димитровград. Запознават се като студенти в Московския институт по приложни биотехнологии. След дипломирането, преди 32 години, се прибират в България и създават семейство в Димитровград, имат две деца. Създават по-късно и „Дюсена“ – семейна фирма за производство на халви и тахани.

В първите години, когато пристигнахме, Димитровград бе зле поддържан, с тъмни улици, нямаше работа… При управлението на кмета Иво Димов видях как градът започна да цъфти, как се направиха пътища, различни съоръжения, детски площадки, подобри се обликът на много райони, необходимото внимание се обръща и на населените места. Такова е мнението и на чужденци, с които правим бизнес и ги разхождаме в Димитровград и общината. Очаровани са, споделя Димитрова, която е на 19-о място в листата с общински съветници на ГЕРБ, с номер 7 в бюлетината.

Предложението да стане част от кандидатите на най-голямата политическа сила в страната идва по естествен начин, след дългогодишното добро партньорство и реализираните съвместни инициативи с Община Димитровград и подкрепата за бизнеса, оказвана от местната власт.

Производствената база на „Дюсена“ е в димитровградското село Крепост, с два цеха – за различни халви и тахани от маслодайни семена. Работно място е на 25 човека. Голяма част от тях са още от основаването на фирмата, което говори много. Дистрибутира продукцията си в цяла България, както и в Румъния и Сърбия. Продукцията се произвежда почти изцяло ръчно. Запазена е, например, старата технология за производство на халва, което позволява да става „на конци“, като преди години. Освен това халвата се украсява ръчно и във всеки един продукт е вложено сърцето и душата на майстора. Възродени са и познатите отпреди много години бонбони-снежинки, с печен фъстък, залят със захарен сироп, запазили вкуса от едно време. Продуктите са без консерванти, без добавки, което съкращава срока на годност, но ги прави полезни и вкусни. „Дюсена“ има четири златни медала за продуктите си. Всяка година участва в изложения в страната и чужбина. През миналата година, например, представянето е в Дубай и Виетнам. Дружеството бе сред десетте фирми, избрани специално за български щанд, на който представи страната и Димитровград.

Не си позволяваме да правим компромис с качеството, категорична е Юлияна Димитрова. Обичам екипната работа, допълва тя, уверена, че може да бъде много полезна при работата си в Местния парламент на Димитровград. Тя вече обмисля и идеи, които може да предложи. Една от тях е оформянето на фермерски пазар, където всеки малък производител, според регламентираните правила, ще може да излага продукти.

Виждам добрите неща, които бяха обещани и станаха реалност в Димитровград, който се развива по най-добрия начин. От вота ни на 29 октомври зависи дали тази възходяща тенденция ще продължи и в следващите години, казва Юлияна Димитрова, кандидат за общински съветник от ГЕРБ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук