Южния славей Тенчо Тенчев, Марияна Енева и оркестър „Прабългари“ веселят народа за ЧНГ

С концерт на известния тракийски народен певец Тенчо Тенчев и фолклорната формация „Прабългари“ Димитровград ще посрещне Новата 2022 година. На сцената ще се качи и народната певица Марияна Енева. Празникът ще бъде под мотото „Заедно в новогодишната нощ“. Концертът ще започне в 23.30 часа и ще продължи до 1 часа на 1 януари.

И тази година Oбщина Димитровград е подготвила програма, с акцент към българския фолклор.  На централния площад „България“ димитровградчани и гостите на града, които обичат да празнуват на открито, ще могат да изпратят старата и да посрещнат Новата година под звуците на близо час и половина програма, с музика на живо.

За празнуващите Община Димитровград осигурява по чаша безплатно червено вино – за новогодишната наздравица, което ще се предлага от коледната къщичка „Гостилницата“. В полунощ небето над града ще бъде озарено от празнични илюминации, които  ще ознаменуват настъпването на Новата 2022 г.

Освен пред грейналата елха, която е най-голямото живо коледно дърво в Европа, димитровградчани ще могат да се снимат и с красивата празнична украса на площада.

Южния славей Тенчо Тенчев е носител на над 20 награди от национални и международни фолклорни конкурси. Отличен със Златен плакет от Националния събор на народното творчество в Копривщица и приз от Събора на народното творчество в Рожен. Носител на приза „Пазител на традициите“, връчен от А.Р.И.З – 7, в категорията фолклор – млади. От 2011 г. Тенчо Тенчев е ръководител на Група за автентичен фолклор „Златица“ и Детска вокална група „Златополче“, при читалище „Просвета 1921″, село Злато поле.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук