Юбилей празнува център „Дъга“ в „Черноконево“

контакти

Юбилей отбеляза Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания (ЦНСТДМУ) „Дъга“, в димитровградския кв. „Черноконево“. В двора му бе организиран празник, бележещ 10 години от създаването на социалната услуга.

Дом на мечтите, пълен с доброта, отдаденост, любов и грижи, определи център „Дъга“ директорът му Галина Минчева.

Част от украсата ни е дърво, подчерта тя, което символизира връзката между небето, земята и средата, между поколенията, които се извиват в различни посоки. По сходен начин човек се ражда, расте и формира. Всяко дърво има своя уникална форма, която определя индивидуалния му път. Същото е и с хората и всяка една личност…

Ние не се развиваме абсолютно сами. За това спомагат хората около нас, сподели още Галина Минчева. Директорът благодари на Община Димитровград за създаването на социалната услуга. Благодари на колегите си в дневните центрове, на училището, на местната общност, на бившите си и настоящи колеги за грижите и вниманието през годините.

В този прекрасен център децата получават най-необходимото за тях. Те са отглеждани по най-добрия начин благодарение на полаганите грижи от екипите от хора, работещи и работили в този център. Така децата с необходимости получава това, което обществото е длъжно да направи за тях, заяви Диана Дончева, директор на Дирекция „Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности“ в Община Димитровград.

Празникът за юбилея премина с танци, изпълнения на песни и стихотворения. Имаше и много прегръдки и усмивки, като доказателство колко е важна социалната среда за пълноценно израстване и развитие на всеки един човек.

„Дъга“ е център, който работи денонощно, създаден от Община Димитровград по проект. Потребителите към момента са 14. За тях е създадена среда, близка до семейната. Полага се индивидуална грижа, подкрепа за личностно развитие и за изграждане на умения за самостоятелен и независим живот.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук