Премиера за 10 години театрална школа „Апропо“

Предстои второто издание на Младежките театрални празници

контакти

Премиера, посветена на предстоящия си 10-годишен юбилей през 2019 г., ще представи след броени дни театрална школа „Апропо“, към Общинско предприятие „Детски и младежки център“ – Димитровград. Пиесата „Любов, кафе и клюки“ ще се състои на 29 ноември /четвъртък/ от 18:00 часа в културен дом „Химик“ /бившето кино „Медея“/, за която входът е свободен.

Десет години по-късно, героите от „Любов, кафе и клюки“ ще се завърнат в новата премиера. Горчивото кафе от клюки, любови, предразсъдъци, болни амбиции, мечти, самозаблуди и абсурди, в което плуват героите, ще бъде разбъркано наново с ръждясалата лъжичка на реалността, в която живеем, коментират от театралната школа.

Предстои зрителите да разберат дали съдбата ще прибави захар или сол за героите в пиесата. Дали те ще съумеят да изплуват, или ще потънат, давейки се в горчилката на собствените си заблуди?

Пиеса, поставяща редица въпроси, за това кои мислим, че сме, какви искаме да бъдем и какви всъщност сме, но… даваща един единствен отговор – жесток, но истински, тъкмо както и реалността, в която се намираме. Всичко това, представено през призмата на трагикомедията…

Догодина, самият юбилей ще бъде отбелязан с второ издание на Младежките театрални празници. Първото издание бе организирано през март тази година. Освен това, след близо 3 години отсъствие от пиесите и премиерите на школата, Тодор Славов – Теос, по повод юбилея и като доайен на школата, ще изиграе една емблематична роля, този път точно в тази пиеса, съобщават още от „Апропо“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук