Юбилейна изложба представя Жеко Димитров – Жак

Творчески планове не си правя. Животът ми е импровизация, споделя творецът

контакти

Юбилейна художествена изложба – графика и живопис, ще представи творецът Жеко Димитров – Жак в Димитровград. Експозицията „По стъпките на времето“ ще бъде открита на 30 септември, сряда, от 17:30 часа в изложбена зала „Асен Крайшников“.

Две събития са свързани с юбилея – годишнината на Жеко Димитров и 20 години откакто се занимава с изобразително изкуство.

Започнах съвсем случайно. Беше есента на 2000 г. Отидох на гости на мой приятел – художник в Ботевград. На центъра на града рисуваха няколко човека. Реших да напиша някое стихотворение, но като ги видях, поисках да пробвам да рисувам. Дадоха ми лист и флумастер, започнах да извивам по него и един реши, че не ми е за първи път, но бе за първи път. Правих всеки ден по една рисунка, дори след месец ми организираха изложба, с 30 графични неща. После започнах с цветна графика, акварели, пастели, масло, спомня си Жак.

Около 70 картини ще подреди той на предстоящата в зала „Асен Крайшников“ изложба. Сред тях – някои неща, които никога не е представял, предимно графики, както и акварел, пастели.

Освен художник, Жак пише стихове, музика, свири…, слабост са му морските пейзажи. Творчески планове не си прави. Импровизирам ден за ден, каквото даде Господ, казва той.

Като ми пламне мълния или искра в главата, идея, тема, вдъхновение, ще напиша някое стихотворение, музика може да ми се роди или нещо на платното. Животът ми е просто една импровизация, споделя творецът.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук