ЮБИЛЕЕН 10-И СЪБОР НА ЗЕМЯТА И ПЛОДОРОДИЕТО В ГОЛЯМО АСЕНОВО

Юбилеен Десети регионален събор на земята и плодородието ще се проведе утре в Голямо Асеново. Организатори на събитието са Община Димитровград, кметството, читалище „Съзнание“ и „Агрофермер 2002“.

Събитието е традиционно, провеждано в последната събота на май месец. То започва от 9:30 часа пред читалището. Чрез събора изразяваме преклонение пред земята, труда и хората. В програмата ще включим фолклорни изпълнения, посветени на земята труда и любовта към родния край, съобщи секретарят на читалище „Съзнание“ Марина Койнова.

Над 20 читалищни и от клубове на хората от третата възраст колективи, индивидуални и певчески групи са заявили участие. Техните изпълнения ще оценява жури, като за първенците са предвидени предметни и парични награди. Отличените ще станат ясни, около 14:00 часа, уточниха организаторите. Ще има и други изпълнители, които няма да бъдат част от конкурса. Сред тях – гайдарски състав от Родопите.

office2 ban

rk4_banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук