Ще слагат светофар на пътя Димитровград – Хасково, до новите магазини

контакти

Със светофар ще бъде регулирано движението на пътя Димитровград – Хасково, при кръстовището до входа на областния град, където са новите магазини. Това става ясно от обявена от Областното пътно управление (ОПУ) обществена поръчка „Проектиране и изграждане на светофарна уредба на кръстовище при км 287+735 на път I-5 „Димитровград – Хасково“.

В мотивите се посочва, че е засилен интересът към магазините и са регистрирани множество нарушения на правилата за движение в участъка на кръстовището. Поради това подходяща организация на движението към момента  ще се постигне с устройване на светофарно регулиране на движението.

Прогнозната стойност на поръчката е 450 000 лева, които ще бъдат заделени от държавния бюджет, по програма „Основен ремонт“ на възложителя ОПУ. Срокът за получаване на оферти е 5 февруари 2024 г.

Целта на проекта е да се осигури промяна в организацията на движение чрез светофарно регулиране, включително с промяна на проекта за организация на движение преди и след кръстовището. Поради факта, че кръстовището е ситуирано извън границите на населено място, пешеходно преминаване не е необходимо, се посочва в документацията.

Припомняме, че първоначалната идея бе движението в района да бъде регулирано с кръгово кръстовище, но тя явно няма да се осъществи. Впоследствие се коментираха възможности за поставяне на мантинели или светофари…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук