Ще се строи нов квартал в парк „Вапцаров“

контакти

Нов квартал се включва в строителните граници на Димитровград. Открива се процедура за изработване на подробен устройствен план /ПУП/ за регулация и застрояване на части от общински имоти, които са част от парк „Вапцаров“, представляващи горскостопански фонд. Предстои те да се урегулират за нискоетажно жилищно застрояване, след промяна предназначението на горската територия.

Идейното проектно предложение предвижда обособяване на нови общински урегулирани поземлени имоти, разположени от южната страна на ул. „Шандор Петьофи“. Новият квартал обхваща около 15 дка в северната част на парк „Вапцаров“, от общо 295 дка от целия парк.

Искането е разгледано от Общински експертен съвет и е взето решение за допускане изработването на ПУП. Планът за регулация и застрояване е съобразен с Общия устройствен план на Димитровград. На това основание Общинският съвет одобри заданието и даде разрешение за откриване на процедурата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук