Ще ремонтират пътен възел и жп надлез в Хасково

Обществената поръчка обхваща мостовите съоръжения в кв. „Орфей“ и на бул. „Съединение“

контакти

Обществена поръчка за основен ремонт на мостови съоръжения при пътен възел „Орфей“ и на железопътен надлез на бул. „Съединение“ обяви Община Хасково, съобщават оттам.

Обществената поръчка за „Инженеринг – проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР за обект: „Основен ремонт на мостови съоръжения при пътен възел „Орфей“, гр. Хасково“ е със срок за изпълнение на всички дейности до 310 календарни дни от получаване на уведомление за осигурено финансиране. Максималната стойност на поръчката не може да надвишава 1 969 500 без ДДС. Предметът на обществената поръчка за инженеринг обхваща три дейности: изготвяне на инвестиционен проект във фаза технически проект за горепосочените обекти, изграждане на обекта по одобрения технически проект и упражняване на авторски надзор по време на строителството.

Основание за възлагане на задачата е незадоволителното експлоатационно състояние на мостовите съоръжения на пътен възел „Орфей“. Те са изградени между 1975-1984 г. и Община Хасково не разполага с проектна документация от тяхното строителство. Пътен възел „Орфей“ се състои от три мостови съоръжения, които са предмет на процедурата.

През 2022 г. е извършено обследване, в резултат на което са изготвени технически паспорт, доклад за съществуващото състояние и конструктивно решение – предложение за ремонтни и рехабилитационни работи, въз основа на които ще бъде извършен ремонтът.

По втория проект „Инженеринг – проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР за обект: „Основен ремонт на железопътен надлез на бул. „Съединение“ срокът за изпълнение за всички дейности отново е до 310 календарни дни от получаване на уведомлението за осигурено финансиране. Максималната стойност на поръчката не може да надвишава 3 787 500 без ДДС. Предметът на обществената поръчка за инженеринг обхваща три дейности: изготвяне на инвестиционен проект във фаза технически проект за горепосочените обекти, изграждане по одобрения технически проект и упражняване на авторски надзор по време на строителството.

Основание за възлагане на задачата е незадоволителното експлоатационно състояние на ж.п. надлез на бул. „Съединение“ в град Хасково. Мостовото съоръжение е изградено в периода 1975-1984 г. и Община Хасково не разполага с проектна документация от строителството му. Железопътният  надлез на бул. „Съединение“ е изграден над ж.п. линия „Русе –Хасково-Подкова“ и представлява две отделни 16 отворни гредови мостови съоръжения. През 2022 г. е извършено обследване, изготвени са технически паспорт, доклад за съществуващото състояние и конструктивно решение – предложение за ремонтни и рехабилитационни работи, въз основа на които ще бъде извършен предвиденият ремонт.

Оферти за двете процедури се подават до 26.02.2024 г.

Ремонтът на пътен възел „Орфей“ и ж.п. надлез на бул. „Съединение“ е един от ангажиментите, които кметът на Хасково Станислав Дечев пое и изпълнява. В предходните години в бюджета на Община Хасково бяха предвидени средства за обследванията на тези важни за Хасково технически съоръжения. Сега се пристъпва към обществена поръчка, която да бъде избран изпълнител на обектите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук