ЩЕ РАЗДАВАТ ВАУЧЕРИ ЗА ЦИФРОВА ТВ НА СОЦИАЛНО СЛАБИ

контакти

Създадена е организация за раздаване на ваучери за социално слаби българи за цифрова ефирна телевизия. Тя ще бъде ръководена от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на труда и социалната политика, Агенцията за социално подпомагане и „Български пощи“, съобщават от транспортното министерство.

Започва транспортирането на ваучерите по региони и подготовка на графици за раздаване на гражданите. Те ще бъдат уведомени за местата на получаване на документа от местните служби за социално подпомагане, където се получават енергийни помощи.

Първоначално ваучери ще бъдат предоставени на около 124 000 социално слаби от Северозападен район, области Видин, Враца, Ловеч, Монтана, Плевен. Свероизточен район, с центрове Варна, Добрич, Търговище и Шумен. Южен централен район, с центрове Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Хасково. В  София, обхваща територията на Дирекция „Социално подпомагане“ – „Оборище“. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук