Ще продължат да дават топъл обяд на нуждаещи се в община Димитровград до 30 юни

Срокът за предоставяне на топъл обяд на най-нуждаещите се в община Димитровград ще бъде удължен до 30 юни 2022 г., съобщават от администрацията. Това става възможно, тъй като Община Димитровград продължава изпълнението на дейностите по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19“, от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

„Подпомагане с топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в Община Димитровград” обхваща 530 потребителя. В проекта са включени хора от града и селата от следните целеви групи:

  • лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания, са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията;
  • лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа;
  • лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Храната се подготвя от хасковска фирма. Доставя се до разкритите клубове за хората от третата възраст и сградите на кметствата в малките населени места, а трудноподвижните лица получават храната си в дома, чрез Домашен социален патронаж гр. Димитровград.

Към настоящият момент  в проекта участват потребители  от гр. Димитровград; с. Бряст; с. Здравец; гр. Меричлери; с. Черногорово; с. Воден; с. Крепост; с. Каснаково; с. Добрич; с. Крум; с. Ябълково; с. Сталево; с. Странско; с. Скобелево; с. Горски извор; с. Брод; с. Бодрово; с. Злато поле; с. Долно Белевос; Длъгнево; с. Райново; с. Радиево; с. Голямо Асеново; с. Малко Асеново; с. Великан и с. Върбица.

От 18.01.2021г. към този момент топъл обяд за различни периоди са получавали 650 потребители, а 530 от тях продължават да получават топъл обяд. Резервите към момента са 24 броя лица. Приемът на заявления-декларации продължава. Лица, жители на община Димитровград, могат да подадат заявления за идентифициране към целевите групи и включване в операцията „3.1 – Топъл обяд в условия на пандемия от COVID-19“ във всички клубове на хората от третата възраст на територията на град Димитровград и при кметовете и кметските наместници по населените места в общината.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук