Ще правят основен ремонт на 40 улици в кв. „Черноконево“

контакти

Основен ремонт предстои да бъде направен на 40 улици в димитровградския кв. „Черноконево“ –  за общо 13 млн. лева. Средствата ще са от държавния бюджет, който бе приет преди няколко дни. Финансовата рамка предвижда 1 млрд. лева капиталова програма на общините.

В следващите три години се очаква изпълнението на над 1600 проектни предложения, подадени от общинските администрации. Сред тях е и проектът за улиците в „Черноконево“, подробности за който даде преди дни кметът на Димитровград Иво Димов. Предвижда се пълна рехабилитация на отсечките, преасфалтиране, слагане на нови бордюри и оформяне на тротоари. Всяка година се отделят средства от местния бюджет, които стигат за отделни дейности, както бе и това лято. С настоящата инициатива обаче се очаква да се реши проблемът с разбитите улици в димитровградския квартал.

По цитираната капиталова програма Община Димитровград, която попадна във втора група, с ресурс от 30 млн. лева, подаде още четири проекта. Както писахме, това са Къща на изкуствата, облагородяване на парк „Вапцаров“, отсечките при селата Горски извор – Ябълково и Добрич – Крум, както и подготовка на допълнителен сондаж за водоподаване на индустриалната зона между Димитровград и Хасково.

На снимката: Старт на ремонта на входната артерия на кв. „Черноконево“, завършен това лятоПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук