Ще подпомогнат 131 болници за справяне с пандемията, 5 са от региона

С апаратура, продукти и услуги. Предвиждат се и ремонти

131 общински и държавни лечебни заведения в страната ще бъдат включени в проект „Мерки за справяне с пандемията“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Основната цел на процедурата е да осигури подкрепа за здравната система, чрез инвестиции в продукти и услуги. За определяне на лечебните заведения за болнична помощ са разработени  критерии за включване, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Болниците са разпределени в три инвестиционни групи по отношение на предвидената за закупуване медицинска апаратура. Пет от тях са от региона. Това са МБАЛ – Хасково, СБАЛПФЗ – Хасково, МБАЛ „Света Екатерина“ – Димитровград, МБАЛ – Свиленград, МБАЛ – Харманли.

Допълнително е извършено и прецизиране на нуждите от извършване на строително-монтажни дейности в определените 131 лечебни заведения, допълват от министерството.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук