Ще обследват монументалните паметници в Димитровград

Предстои обследване на всички монументални паметници на културата на територията на община Димитровград, съобщи общинският съветник Калина Монева, внесла в Общинския съвет предложение в тази посока.

Предложението й на два пъти не е било допуснато до разглеждане в зала от председателския съвет на ОбС. Впоследствие, председателят Гергана Кръстева е информирала, че по него ще започне работа.

Изразявам радостта си, че има положително развитие по темата. Обследване на монументалните паметници не е правено от години, коментира Монева.

Тя обобщи, че предстои да бъде премахнат паметникът на Фильо Запрянов, който от дълго време стои на площада в село Върбица, но горната му част липсва. Ще се ремонтира и постаментът „Трите поколения“ в кв. „Черноконево“, посветен на Съединението на България… В дейностите ще участват служители от Историческия музей, от Общинско предприятие „Благоустрояване“…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук