Ще оборудват патрулките с ПОС терминали

До месец ще започне оборудването на патрулните автомобили на Пътна полиция с ПОС терминали за плащане с карти, съобщи пред БНР главен комисар Станимир Станев, заместник главен секретар на МВР.

Така, когато гражданите бъдат спирани и глобявани, ще им бъде предлагано да заплатят глобата си още на пътя с банкова карта, поясни той.

МВР има намерение да изгради собствени лаборатории във всички областни дирекции на полицията. От началото на годината се наблюдава намаляване на случаите на управление на МПС след употреба на алкохол и увеличение на случаите на управление на МПС след употреба на наркотични вещества, стана ясно от думите му. Надявам се да бъдат приети промените в Закона за движение по пътищата, защото те са изключително важни, каза още Станев.

Имаме 7,5% по-добра разкриваемост отколкото миналата година. Това вече е стил на работа в МВР – това не са изолирани акции, това е ежедневие при нас, подчерта той относно акциите срещу битовата престъпност в цялата страна.

Кражбите са с най-голям процент от извършените престъпления. На следващо място са грабежите и незаконното отнемане на МПС. Има увеличение през миналата година на телефонните измами. Голяма част от телефонните измамници са извън България, а самите измами се извършват на наша територия чрез посредници. Отчитат се по-малко загинали на пътя към края на 2022 г., като тенденцията продължава и тази година…

МВР си върши работата, работим много добре с прокуратурата – действията ни са съгласувани с тях. Очаквам българските граждани да усетят това положително явление в следващите месеци, сподели в интервюто главен комисар Станимир Станев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук