Ще нарекат ли софийското летище „Васил Левски”, за 180 г. от рождението му?

Ще бъде ли наречено софийското летище „Васил Левски” за 180-та годишнина от рождението на Апостола? Преименуването е една от инициативите за достойно честване на събитието, чиято точна дата е 18 юли. Идеята е на главния редактор на вестник „Стандарт” – Славка Бозукова, възприета от Националния инициативен комитет, председателстван от бившия министър на културата Вежди Рашидов. Комитетът настоява още, при евентуалното отдаване на летището на концесия, в договора да бъде записано, че концесионерът няма право да променя името в памет на най-великия българин.

Патриотичната идея бързо предизвика обществен интерес. Подкрепиха я депутати от всички групи на предишния парламент. Министерството на културата изпрати писмо до Транспортното, с официалното предложение на  Комитета и настояване принципалът да задейства процедурата. За преименуване настоя и Транспортната комисия в Народното събрание.  Да бъде, се изказа, след това и служебният премиер проф. Огнян Герджиков.

Какъв е резултатът обаче, до момента не е ясно. Информациите в интернет са предимно от началото на годината, само в бъдеще време и докъде е стигнала процедурата, ако въобще е започната, не се разбира. Така че, ще напускат ли младите българи страната си, вече през летище „Васил Левски” е въпрос с основание.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук