Ще махат паветата и ще асфалтират участъка от двата края на моста над Марица в Димитровград

До началото или през есента ще бъдат премахнати паветата и положен асфалт от двата края и включително на моста над река Марица в Димитровград, към кварталите. Дейностите ще започнат след приключване на ремонта на съоръжението.

Това съобщи кметът Иво Димов на днешното заседание на Общинския съвет, след въпрос на общинския съветник Мартин Колев, който попита докъде е стигнал и кога ще приключи ремонтът на моста. Димов повтори накратко казаното преди два дни, че се очаква движението да бъде пуснато през юли месец, но срокът е хипотетичен, защото може да се наложи още известно забавяне.

В общинския бюджет за 2020 г. бяха заложени средства за преасфалтиране на павирания участък на бул. „Стефан Стамболов“, от отсечката до ВиК до моста. Заради ремонтните дейности обаче, не се предприе изпълнение, за да не се наруши настилката. Същевременно, финанси за тази година са заложени и за отсечката от другия край на моста – до т. нар. спирка „Биерут“.

След няколко месеца предстои асфалтирането на участъка преди моста, на самия мост и след него, за да се получи подходящата връзка с пътя Чирпан – Симеоновград при кварталите на Димитровград, подчерта кметът.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук